فناوری اطلاعات و ارتباطات

Information and communication technology (ict10)

فناوری اطلاعات و ارتباطات

Information and communication technology (ict10)

فناوری اطلاعات و ارتباطات
فناوری اطلاعات و ارتباطات به تمامی فناوری‌هایی اشاره می‌کند که در شش حوزه جمع‌آوری، ذخیره‌سازی، پردازش، حفاظت، انتقال و نمایش اطلاعات کاربرد داشته و اثرگذار هستند. امید است بتوانیم قدم کوچکی در این شش حوزه برای آموزش شما عزیزان برداریم. تمامی مطالب حاصل تجربیات شخصی می باشد. در صورت مشکل در مطالب لطفا ما را با نظرات خود راهنمایی کنید.
نویسندگان
يكشنبه, ۴ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۰۸ ب.ظ

شرکت جنرال الکتریک

شرکت جنرال الکتریک

جنرال الکتریک، (به انگلیسی: General Electric) شرکت خوشه‌ای آمریکایی و چندملیتی است، که ساختمان عملیاتی آن، در سکنکتدی، نیویورک قرار داشته و دفتر مرکزی آن در فیرفیلد، کنتیکت مستقر است.


شرکت جنرال الکتریک به صورت عمده از چهار بخش

مستقل تشکیل شده‌است، که هر بخش را یک شرکت تابعه اداره می‌کند. این شرکت‌ها، عبارتند از: جی‌ای انرژی، جی‌ای تکنولوژی، جی‌ای کپیتال و جی‌ای هلت‌کر.

کمپانی جنرال الکتریک، در سال ۲۰۱۱ در فهرست فرچون ۵۰۰، رتبه ششم از بزرگترین شرکت‌های ایالات متحده آمریکا را به خود اختصاص داد. در حال حاضر، این شرکت، در فهرست فوربز جهانی ۲۰۰۰، در رتبه سوم از بزرگترین شرکت‌های جهان قرار دارد. رتبه‌بندی‌های دیگر، در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ عبارتند از: یکی از هفت شرکت بزرگ صنعتی جهان (فورچون) رتبه پنجم از بهترین نام‌های تجاری جهان (اینتربند)، رتبه ۶۳ از شرکت‌های استفاده‌کننده از انرژی سبز (نیوزویک)، رتبه ۱۵ از شگفت‌انگیزترین شرکت‌ها (فورچون) و درنهایت، رتبه ۱۵ از تحسین بر انگیزترین شرکت‌های جهان (فست کمپانی).

General Electric


این شرکت هم‌اکنون یکی از اصلی‌ترین تولیدکننده‌های موتور جت در آمریکاو همچنین یکی از فعالین در بخش تولید تجهیزات نیروگاهی و ساخت انواع توربین است.

توربین های جنرال الکتریک


تاریخچه

مخترع نام‌آور، توماس ادیسون در سال ۱۸۷۸ میلادی شرکت لامپ‌های الکتریکی ادیسون را بنا نهاد. هدف او تولید تجاری یکی از اختراعات تأثیرگذار او، یعنی لامپ الکتریکی بود، گرچه تولید و عرضه سایر اختراعات نیز در دستور کار او قرار داشت. اولین کارخانه تولید لامپ در سال ۱۸۹۰ به کوشش وی تأسیس شد.

توماس ادیسون
توماس ادیسون، از بنیانگذاران جنرال الکتریک، در سال ۱۹۱۵


شروع فعالیت‌های این شرکت و شکل‌گیری آن، در واقع به سال ۱۸۹۲ بازمی‌گردد، که ادغام شرکت ادیسون با مشارکت توماس هاستون، شرکت جنرال الکتریک را پدید آورد و چارلز کافین به عنوان مدیرعامل شرکت تازه تأسیس یافته تا سال ۱۹۱۲ رهبری آن را برعهده گرفت.

در ۱۸۹۶ شرکت جنرال الکتریک در ۱۲ شرکت برتر معرفی شده در میانگین صنعتی داو جونز جای گرفت و اکنون پس از ۱۱۵ سال همچنان در این فهرست جای دارد. این شرکت در سال ۱۹۳۵ به‌عنوان یکی از ۲۰ شرکت برتر در بازار بورس لندن معرفی شد.

ساختمان اداری جنرال الکتریک
ساختمان اداری جنرال الکتریک، در نیویورک


جنرال الکتریک در زمان رهبری پیشین خود، جک ولش که در دو دهه ۸۰ و ۹۰ استمرار داشت، تغییرات بسیاری به خود دید. ولش از ۳۵۰ کسب‌وکار، بسیاری را برچید، فروخت یا ادغام کرد و ۱۱ حوزه برتر را برای رهبری جهانی برگزید. این ۱۱ شرکت ۹۰٪ درصد درآمد شرکت را کسب می‌کردند. او فعالیت‌های نفتی، نیمه‌هادی، مبدل‌های بزرگ، تهویه مطبوع، رادیو، کابل و لوازم خانگی کوچک را حذف کرد و فعالیت‌های خدماتی، بهداشتی، بیمهای و رسانه‌ای را گسترش داد. به‌گونه‌ای که امروز بیش از ۶۰٪ درصد درآمد شرکت از عرضه خدمات مختلف مالی و بیمه‌ای حاصل می‌شود و حدود نیمی از سود عملیاتی این شرکت در خارج از ایالات متحده آمریکا به دست می‌آید.

ارزش‌ها، کلید موفقیت جنرال الکتریک است. ارزش‌ها فراتر از کلمات هستند و روح جنرال الکتریک را منعکس می‌کنند و راهنمایی برای حرکت و رفتار در بطن تغییرات به‌شمار می‌آیند. بیش از ۱۲۰ سال است، که جنرال الکتریک به‌خاطر عملکرد و روح خلاقش تحسین شده‌است.

مجله فورچون در سال ۲۰۰۶ برای ششمین بار جنرال الکتریک را به عنوان اولین رتبه در شرکت‌های تحسین‌برانگیز معرفی کرده‌است. از دیدگاه شرکت، ارزش‌ها همه چیز است.

شرکت کسانی را که به ارزش‌ها بها نمی‌دهند، کنار می‌گذارد، هرچند کارشان نتیجه‌بخش باشد. ارزش‌ها در شرکت عبارت است از: اشتیاق، کنجکاوی، ابتکار، پاسخگویی، همراهی، تعهد و هیجان.


شرکت عمومی

جنرال الکتریک در سال ۱۸۹۶، یکی از ۱۲ شرکت اصلی ذکر شده در فهرست شرکت‌های میانگین صنعتی داو جونز بود. سهام شرکت جنرال الکتریک در این سال، به صورت عمومی واگذار شد و از آن پس، در زمره شرکت‌های عمومی قرار گرفت. این شرکت پس از ۱۱۶ سال، کماکان، از شرکت‌های اصلی در شاخص داو جونز محسوب می‌شود.


شرکت رادیو آمریکا

شرکت رادیو آمریکا (به انگلیسی: RCA) در سال ۱۹۱۹ را جنرال الکتریک تأسیس کرد. این شرکت، از سال ۱۹۱۹ شروع به تولید و ارائه رادیو نمود و تا سال ۱۹۳۰ که از جنرال الکتریک جدا شد، در این زمینه فعالیت می‌کرد.

شرکت رادیو آمریکا، همچنان به عنوان یک غول صنعتی، با تولیدات ویژه، به رشد خود ادامه می‌دهد.


تولید کامپیوتر


ترن سی‌اس‌اکس ۵۰۱۲، در کالدونیا، اوهایو، ساخت جنرال الکتریک

شرکت جنرال الکتریک، در دهه ۱۹۶۰ میلادی، یکی از هشت شرکت بزرگ در زمینه تولید کامپیوتر، به حساب می‌آمد. این شرکت‌ها عبارت بودند از: ابر شرکت آی‌بی‌ام، سون دوارف، بوروز، ان سی آر، کنترل دیتا کورپوریشن، هانی‌ول، شرکت رادیو آمریکا، یونی‌واک و جنرال الکتریک.

گفته می‌شود دلیل اصلی ورود این شرکت به این حوزه این بود، که خود این شرکت در دهه ۵۰ بزرگترین مصرف‌کننده سیستم‌های کامپیوتری در خارج از آمریکا به‌شمار می‌رفت.

جنرال الکتریک خط تولید گسترده‌ای از کامپیوترهای خاص را طراحی نمود و سپس تولید کامپیوتر را به عنوان هدف خاص شرکت، تعیین کرد. برخی از کامپیوترهای تولیدی جنرال الکتریک عبارت بودند از: جی‌ای ۴۰۰، جی‌ای ۲۰۰، جی‌ای ۶۰۰، و سری کامپیوترهای همه منظوره جی‌ای ۴۰۱۰، جی‌ای ۴۰۲۰، جی‌ای ۴۰۶۰، کامپیوترهای کنترل فرایند دیتانت ۳۰ و دیتانت ۳۵۵ رایانه‌های سوئیچینگ دیتانت ۵۰۰ که این شرکت طراحی کرد ولی هیچگاه به فروش نرسید.

در سال ۱۹۷۰ جنرال الکتریک، بخش تولید کامپیوتر خود را به شرکت هانی‌ول فروخت و برای همیشه از صنعت تولید کامپیوتر خارج شد. این شرکت در حال حاضر بزرگترین ارائه‌کننده کامپیوترهای صنعتی تایم شرینگ است که شرکت «جنرال الکتریک اینفورمیشن سرویس»، تولید می‌کند.


رسانه‌های گروهی

ورود شرکت جنرال الکتریک، به عرصه رسانه به سال ۱۹۱۹ بازمی‌گردد، که در آن سال به تأسیس شرکت رادیوی آمریکا اقدام کرد. جنرال الکتریک از این شرکت به عنوان یک بازوی تبلیغاتی برای معرفی و فروش بیشتر محصولات خود بهره برد. جنرال الکتریک درصد بالایی از سهام شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی و کلمبیا پیکچرز را نیز در اختیار دارد.


صنایع هوایی جنرال الکتریک


شرکت جنرال الکتریک سابقه زیادی در حوزه تولید برق و کار با توربین‌ها دارد و در زمان شروع جنگ جهانی اول اولین سوپر شارژرها را این شرکت تولید کرد و پس از جنگ نیز، تولید آن‌ها ادامه داشت.

زمانی که ایالات متحده در سال ۱۹۱۷ وارد جنگ جهانی اول شد، دولت آمریکا جستجو را برای یافتن شرکتی که بتواند یک تقویت‌کننده یا بوستر را برای هواپیماهای نوپای پیستونی آن زمان تولید نماید، شروع کرد. این بوستر، یا در اصل توربو سوپر شارژر، شامل یک کمپرسور بود که با نیروی گازهای خروجی موتور به حرکت درآمده و هوا یا اکسیژن اضافی را مکیده و بر توان موتورهای پیستونی آن زمان می‌افزود و در حقیقت بر روی موتورهایی نصب می‌شد که قرار بود، در ارتفاعات بالا به عملیات بپردازند.

در این میان، شرکت جنرال الکتریک، این رقابت و مبارزه را با شرکتی دیگر برای تولید توربو سوپر شارژرها پذیرفت و قراردادی برای تولید آن‌ها را شرکت‌ها و دولت وقت منعقد کردند. در زمان جنگ، هر دو شرکت تحقیق و طراحی‌های بسیاری را بر روی این گونه تجهیزات انجام داده و هزینه‌هایی را صرف نمودند، تا آنکه دولت، آن دو شرکت را برای نمایش و اثبات عملکرد نهایی طرح‌هایشان فراخواند. سرانجام، در هوای قله‌های پایکس پیک، در حدود ۱۴۰۰۰ پا بالای سطح دریا، شرکت جنرال الکتریک موتوری از نوع «لایبرتی ایرکرافت» را، با قدرتی معادل ۳۵۰ اسب بخار که با توربو سوپر شارژرهای آن شرکت تجهیز شده بود، آزمایش کرده و با موفقیت رقابت را پایان داده و از میدان با پیروزی بدر رفت. از همان زمان بود که این شرکت وارد دوره و عرصه جدید ساخت هواپیماها و موتورها یا پیشرانه‌هایی با قدرت افزون‌تر و کارایی بالاتر گردید.

ترن ساخت جنرال الکتریک

ترن سی‌اس‌اکس ۵۰۱۲، در کالدونیا، اوهایو، ساخت جنرال الکتریک


با انجام آن آزمایش بر فراز قله‌ها، اولین قرارداد رسمی میان دولت آمریکا و شرکت جنرال الکتریک بسته شد، که همین اتفاق، راه این شرکت را برای پیشتازی در صنعت ساخت پیشرانه و موتورهای جت، هموار ساخت.

برای مدت بیش از دو دهه، این توربو سوپر شارژرهای شرکت جنرال الکتریک بود، که هواپیماهای بمب افکن آمریکایی را قادر ساخته بود، که با وزن بیشتر به پرواز درآمده از ارتفاعات بالا عملیات مورد نظر خود را انجام دهند. تجربه کاری بالا و مهارت و خبرگی کارکنان و متخصصان این شرکت در ساخت تجهیزات موتور، به‌طور آشکاری مشخص ساخت، که این شرکت، همان شرکتی خواهد بود، که اولین موتور جت کشورش را تولید خواهد کرد.

از آن زمان به بعد، می‌توان گفت جنرال الکتریک در نوآوری‌های کسب شده حرف اول را می‌زد، از آن دست می‌توان به نمونه‌هایی چون؛ ساخت اولین موتور جت آمریکایی، ساخت اولین موتور توربوجت قادر به عملیات در سرعت‌های دو تا سه برابر صوت و تولید اولین موتور جت توربوفن با ضریب کنار گذر بالا برای ورود به خدمت اشاره کرد.

امروزه، شرکت حمل و نقل هوایی جنرال الکتریک، با بودجه‌ای برابر با ۹۷/۱۰ $ بیلیون دلار در سال ۲۰۰۳، عملیات طراحی، گسترش، ساخت و تولید موتورهای جت را در طیف گسترده‌ای شامل: موتورهای نظامی، تجاری، مسافربری و … انجام داده و پیشتاز در عرضه خدمات تعمیر و نگهداری موتورهای ساخته این شرکت است.

تجربه شرکت جنرال الکتریک، در این خصوص موجب شد، که در سال‌های بعد به عرصه صنایع هوایی ورود کند. شهرت این شرکت، در تولید موتور هواپیما موجب شد، که به عنوان اولین انتخاب برای تولید موتور جت "ویتل دبلیو. ۱"، در سال ۱۹۴۱ معرفی شود.

سرمایه‌گذاری‌های تحقیقاتی این شرکت سرانجام جواب داد، تا جایی که تا سال ۱۹۵۶ موفق به تولید ۳۰ هزار موتور "جی۴۷" برای هواپیماهای نظامی شد. در حال حاضر شرکت صنایع هوایی جنرال الکتریک به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان موتور هواپیما در جهان شناخته می‌شود.

f16 ge

اف۱۶ با موتور سوپرجت جی۷۹، تولید جنرال الکتریک

تولید سلاح‌های هسته‌ای

شعاری که شرکت جنرال الکتریک در تبلیغات خود، برای جذب مشتریان بیشتر مورد استفاده قرار می‌دهد:

    ما چیزهای خوبی را برای زندگی به ارمغان می‌آوریم.

با زندگی واقعی کارکنان و افرادی که تحت تأثیر فعالیت‌های این شرکت در ساخت و آزمایش سلاح‌های هسته‌ای قرار گرفته‌اند، در تضاد است.

این شرکت بیش از ۵۰ سال به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ تسلیحات هسته‌ای شناخته می‌شد. کارکنان این شرکت نیز تحت تأثیر فعالیت‌های این شرکت، در این حوزه قرار گرفتند. یکی از این موارد مربوط به لابراتوار انرژی هسته‌ای نالس بود، که کارکنان شرکت جنرال الکتریک تحت تأثیر تشعشعات هسته‌ای قرار گرفتند.

در پایگاه اتمی واشینگتن نیز ۲۷ خانواده، از سرطان‌های مهلک یا تولد نوزادان ناقص رنج می‌بردند. شرکت جنرال الکتریک که مدیریت این پایگاه را بر عهده داشت به عمد آب و هوای این پایگاه را به میزان زیادی تحت تأثیر تشعشعات قرار داد. کارکنانی که در این خصوص صحبت یا اعتراضی کردند ناگهان شغل خود را از دست دادند.

بسیاری از فعالان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای به تحریم محصولات جنرال الکتریک پرداختند. اعمال این تحریم‌ها از سوی بسیاری از خریداران محصولات جنرال الکتریک موجب شد، که این شرکت ده‌ها میلیون دلار از فروش خود را از دست بدهد. اعمال تحریم از یک سو و از سوی دیگر، ساخت فیلم مستند «فریب مرگبار»، (به انگلیسی: Deadly Deception) که در سال ۱۹۹۱ جایزه اسکار بهترین فیلم کوتاه مستند را نیز از آن خود کرد و از این طریق، توجه بسیاری را به فعالیت‌های این شرکت جلب کرد، مدیران شرکت را مجبور ساخت که قید کسب سود از بازار تسلیحات اتمی را بزنند و از این بازار خارج شوند.

پس از فاجعه نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ بسیاری از مردم متوجه شدند که طراحی ۶ راکتور هسته‌ای این پایگاه، به عهده جنرال الکتریک بوده‌است و این موضوع انتقادات بسیاری را به همراه داشت.


کیفیت

جنرال الکتریک معتقد است، کیفیت مسئولیت همه کارکنان است. اگر خواهان موفقیت هستیم، هر فرد باید با انگیزه و آگاهی در این موفقیت سهیم باشد. کیفیت در سه حوزه فرایند، کارکنان و کسب رضایت مشتری قابل تفکیک است. رهبران متعهد به فراهم آوردن فرصتها و زمینه‌ها برای کارکنان هستند تا بتوانند با تکیه و تمرکز بر استعداد و انرژی خوب در جلب رضایت مشتری بکوشند. افراد نتایج را می‌آفرینند. مشارکت همه کارکنان در رویکرد شرکت ضروری محسوب می‌شود. همه کارکنان باید در زمینه راهبرد، ابزارهای کیفی و تکنیک‌های کیفیت شش سیگما آموزش ببینند.
آینده

آزمایشگاه جنرال الکترونیک


مدیرعامل فعلی جنرال الکتریک؛ جفری ایملت معتقد است: انجام جهانی کسب‌وکار یک واقعیت در قرن بیست‌ویکم خواهد بود. برای موفقیت در این قرن، باید به مشتریان در سراسر جهان، خدمت ارائه داد.

جفری ایملت اذعان می‌کند؛ که جنرال الکتریک تاریخچه مطلوبی در نوآوری فناوری‌ها و عملیات مدیریت دارد، که در بسیاری از کسب‌وکارها اثرگذار بوده و فرهنگ سازمانی آن، نتایج پایداری به بار آورده است، اما این دستاوردها به تنهایی برای آینده اطمینان بخش نیست او به سرمایه‌گذاری در منابع جهانی برای رفع نیازهای آینده می‌اندیشد و بر توسعه فناوری‌های بادی و آبی که انرژی‌های تجدیدپذیر و آب سالم فراهم می‌آورند، تأکید می‌کند.

ایملت بر توسعه محصولاتی که انرژی بهینه مصرف می‌کنند، مانند لوکوموتیوهای هیبریدی، توربین‌های گازی و وسایل کم‌مصرف و نیز تجهیزات حفظ سلامتی و بهداشت همگانی تأکید دارد. در دیدگاه مدیرعامل فعلی شرکت جنرال الکتریک به عنوان یک سازمان یادگیرنده به کاوش‌های خود ادامه می‌دهد، تا در هر جا که بتواند تفاوتی ایجاد کند و به بهبودی دست یابد.


مدیریت ارشد

ویژگی شرکت جنرال الکتریک تنها در این نیست، که قدیمی‌ترین و پرارزش‌ترین بنگاه اقتصادی جهان است؛ بنیانگذار این شرکت، توماس ادیسون است و اکنون با ۱۵۰ $ میلیارد دلار درآمد در رتبه هشتم شرکت‌های برتر جهانی ایستاده است؛ بسیاری اختراعات و ابداعات را محققان این شرکت صورت داده و تجهیزات و وسایل مؤثری برای بهبود سطح زندگی انسان‌ها عرضه کرده‌اند؛ جنرال الکتریک شرکتی در ابعاد جهانی است که در زمینه نوآوری و کیفیت پیشتاز است، اما جنرال الکتریک شرکتی است که مفهوم و تأثیر رهبری را در قاموس شرکت‌های صنعتی جهان و مدیریت کسب‌وکار، معنای دیگری بخشیده است.

جک ولش
جک ولش، مدیرعامل سابق و افسانه‌ای جنرال الکتریک!


نام جنرال الکتریک با نام «جک ولش» مدیرعامل افسانه‌ای شرکت، در دو دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ گره خورده است. او بود که انقلابی عظیم در شرکت ایجاد کرد و سبکی از رهبری را، در عرصه کسب و کار بنگاه‌های اقتصادی ارائه داد، که شعاع تأثیرات آن تا سال‌های طولانی باقی خواهد بود.

جک ولش برگ دیگری به پرونده موفق این شرکت عظیم صنعتی افزود: نگاهی نو به امر رهبری سازمان‌ها و عرضه سبکی نوین، در این عرصه داشت.

زمانی که در آغاز دهه ۱۹۸۰، جک ولش به رهبری شرکت رسید، درآمد شرکت ۲۵ $ میلیارد دلار و سود آن ۱/۵ میلیارد دلار بود. میراث ولش، زمانی که در سال ۲۰۰۱ شرکت را ترک کرد، شرکتی بود، با دارایی بیش از ۴۰۰ $ میلیارد دلار، که با ارزش‌ترین شرکت دنیا محسوب می‌شد. امروزه دارایی شرکت بالغ بر ۶۷۰ $ میلیارد دلار است.

در حال حاضر، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره این شرکت «جفری ایملت» می‌باشد. وی در سال ۲۰۰۰ و در پی بازنشستگی جک ولش به عنوان رئیس هیئت مدیره این شرکت برگزیده شد. دوران ریاست وی، با مشکلات بسیاری همراه بوده‌است. آغاز به کار وی در ۷ سپتامبر ۲۰۰۱ یعنی ۴ روز قبل از حملات تروریستی به آمریکا بود، که در جریان آن دو نفر از کارمندان شرکت کشته شدند و بخش «بیمه جنرال الکتریک»، مجبور به پرداخت ۶۰۰ $ میلیون دلار شد.

جفری ایملت
جفری ایملت، مدیرعامل فعلی جنرال الکتریک


حملات تروریستی به ایالات متحده، تأثیر مستقیمی نیز بر بخش تولید موتورهای هواپیما شرکت داشت. وی همچنین به عنوان یکی از مشاوران مالی باراک اوباما، برای طرح نجات از بحران اقتصادی، انتخاب شد.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">